Bovenkant borst trainen

31 maart 2023

Luuk

Blog

0

De bovenste borstspier, ook wel bekend als de ‘pars clavicularis’, is een belangrijke spiergroep in het bovenlichaam. Het bevindt zich aan de bovenkant van de borstkas en is verantwoordelijk voor het optillen en naar binnen draaien van de armen. Een sterke en goed ontwikkelde bovenste borstspier kan zorgen voor een indrukwekkend en gespierd bovenlichaam en verbeterd de prestaties tijdens krachttraining en andere fysieke activiteiten. Het is daarom belangrijk om de bovenste borstspier op te nemen in je fitnessschema en deze op de juiste manier te trainen om de gewenste resultaten te bereiken.

Incline dumbbell press:

De incline dumbbell press is een populaire oefening in de krachttraining die gericht is op het trainen van de borstspieren. Het is een variatie op de traditionele dumbbell press, waarbij het bankje in een hoek van ongeveer 45 graden wordt geplaatst. Dit zorgt voor een grotere nadruk op de bovenkant van de borstspieren en de schouderspieren. Het gebruik van dumbbells maakt het ook mogelijk om de spieren onafhankelijk van elkaar te trainen, wat zorgt voor een betere balans en symmetrie.

De stappen van de incline dumbbell press:

  1. Ga op een bankje liggen met een hoek van ongeveer 45 graden (omhoog gekanteld) en pak een dumbbell in elke hand.
  2. Houd de dumbbells vast bij je schouders met je handpalmen naar voren gericht en je ellebogen naar buiten.
  3. Duw de dumbbells omhoog tot ze bijna tegen elkaar aan zijn en houd een seconde vast.
  4. Breng de dumbbells langzaam terug naar de startpositie en herhaal de oefening.

 

Producten voor het thuis trainen van de bovenste borstspieren

Deze verstelbare fitnessbank kan in zeven verschillende standen gebruikt worden. Door het robuuste stalen frame kan de bank tot maximaal 250kg (incl. gebruiker) belast worden. Ideaal voor het trainen van alle delen van de borst.

Voor het uitvoeren van dumbbell press oefeningen zijn dumbbells uiteraard essentieel. Deze duurzame gietijzeren dumbbells zijn van uitstekende kwaliteit. Daarnaast zorgen de dunnen gietijzeren schijven ervoor dat je met veel gewicht kunt trainen.

Wil je tijd besparen én trainen met dumbbells van de allerhoogste kwaliteit? Dan zijn deze verstelbare dumbbells zeker een aanrader. Met de verstelbare knop stel je eenvoudig in een paar seconden het gewicht in (tussen 2 en 24kg).

Incline dumbbell fly:

Bij deze oefening stel je de halterbank in op dezelfde hoek als de incline dumbbell press (45 graden), waardoor ook bij de fly oefening de nadruk ligt op het bovenste deel van de borstspieren. Tijdens de oefening houd je de dumbbells vast en beweeg je je armen langzaam en gecontroleerd naar buiten, waardoor je de borstspieren aanspant en versterkt.

De stappen van de incline dumbbell fly:

  1. Ga op een bankje liggen met een hoek van ongeveer 45 graden (omhoog gekanteld) en pak een dumbbell in elke hand.
  2. Houd de dumbbells vast boven je borst met je armen licht gebogen en je handpalmen naar elkaar gericht.
  3. Laat de dumbbells langzaam zakken naar je zij, terwijl je armen gestrekt blijven.
  4. Breng de dumbbells terug naar de startpositie door je armen weer omhoog te brengen en herhaal de oefening.

Incline push-up:

Een incline push-up is een variant op de traditionele push up, waarbij je je handen op een verhoogd oppervlak plaatst, zoals een bankje, om de oefening gemakkelijker te maken. Bij deze oefening lig je met je gezicht naar beneden en plaats je je handen op het verhoogde oppervlak, terwijl je je voeten op de grond houdt en je lichaam recht houdt. De incline push-up kan worden gebruikt als opstap naar de traditionele push-up voor beginners of mensen met beperkte kracht of flexibiliteit.

Stappen van de incline push-up:

  1. Ga in een push-up positie staan met je voeten op de grond en je handen op een bankje of verhoogd oppervlak.
  2. Houd je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen.
  3. Laat je lichaam langzaam zakken naar het bankje toe door je ellebogen te buigen.
  4. Duw jezelf weer omhoog naar de startpositie door je ellebogen te strekken en herhaal de oefening.
Post by Luuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *