Oefeningen voor de pars sternocostalis spier

31 maart 2023

Luuk

Blog

0

Het midden van de borstspier, ook wel bekend als de pars sternocostalis, is een van de belangrijkste spieren in het bovenlichaam en is betrokken bij een breed scala aan bewegingen, zoals het duwen, tillen en trekken van gewichten. De spier bevindt zich in het midden van de borst en strekt zich uit van het borstbeen tot de bovenarm, waardoor het een belangrijke rol speelt bij het bewegen van de armen. Het trainen van de pars sternocostalis helpt bij het opbouwen van kracht en massa en draagt zo bij aan een sterker en gezonder lichaam.

Bankdrukken met barbell (halterstang):

De barbell bench press is een zeer populaire oefening die wordt gebruikt om de borstspieren, schouders en triceps te trainen. Bij deze oefening ligt men op een platte bank en duwt men een halterstang op en neer terwijl de armen worden gestrekt en gebogen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde sporter, de barbell bench press is een uitstekende oefening om op te nemen in je trainingsschema.

De stappen van bankdrukken:

    1. Ga liggen op een platte bank met je voeten stevig op de grond.
    2. Pak de barbell vast met een overhandse grip, iets breder dan schouderbreedte. Vaak staan er ook strepen op de halterstang.
    3. Laat de barbell langzaam zakken naar je borst terwijl je je armen buigt. De stang moet nagenoeg de borst raken.
    4. Druk de barbell vervolgens omhoog terwijl je je armen strekt.
    5. Herhaal de beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze olympische halterstang kun je thuis trainen op professioneel niveau. Deze stang is namelijk belastbaar tot maximaal 250kg. Zorg er wel voor dat je halterschijven koopt met een diameter van 50mm.

Deze halterschijven zijn geschikt voor olympische halterstangen, dit komt door de diameter van het gat (50mm). Daarnaast is dit product gemaakt van duurzaam gietijzer met een rubberen coating. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende gewichten.

Wil je een oersterke fitnessbank, welke geen verstelopties nodig heeft? Dan is deze fitnessbank een aanrader. Belastbaar tot maar liefst 400kg (incl. gebruiker). Daarnaast ook nog eens tegen een zachte prijs.

Dumbbell press:

De dumbbell press, ook wel bekend als de dumbbell bench press, is een populaire oefening om de borstspieren, schouders en triceps te trainen. Bij deze oefening ligt men op een platte bank en tilt men twee dumbbells op en neer terwijl de armen worden gestrekt en gebogen. Het voordeel van deze oefening is dat elke arm onafhankelijk kan bewegen, wat kan helpen om eventuele onevenwichtigheden in de spieren te corrigeren. Bovendien kan het gebruik van dumbbells ook helpen bij het vergroten van de bewegingsvrijheid en het verminderen van de druk op de polsen en ellebogen. De dumbbell press is een uitstekende oefening voor zowel beginners als gevorderden, en kan worden aangepast aan verschillende niveaus van fitness en kracht.

De stappen van de dumbbell press:

  1. Ga liggen op een platte bank met je voeten stevig op de grond.
  2. Houd een dumbbell in elke hand en strek je armen uit boven je borst, met je handpalmen naar voren gericht.
  3. Laat de dumbbells langzaam zakken naar je borst terwijl je je armen buigt.
  4. Druk de dumbbells vervolgens omhoog terwijl je je armen strekt.
  5. Herhaal de beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Push up:

De push-up is een klassieke oefening die al jarenlang populair is in de fitnesswereld. Het is een lichaamsgewichtoefening die kan worden uitgevoerd zonder enige apparatuur. Bij deze oefening ligt men op de grond met de handen op schouderbreedte en tilt men het lichaam op en neer door de armen te strekken en te buigen. Het mooie van push-ups is dat ze gemakkelijk thuis kunnen worden uitgevoerd en kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus van kracht en fitness.

Stappen van de push up:

  1. Ga liggen op de grond met je handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar.
  2. Strek je armen uit zodat je lichaam een rechte lijn vormt van je hoofd tot je voeten.
  3. Buig je armen langzaam om je lichaam naar de grond te laten zakken.
  4. Druk jezelf vervolgens omhoog door je armen te strekken.
  5. Herhaal de beweging voor het gewenste aantal herhalingen.
Post by Luuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *